O KAŠMÍRU

Mongolsko je známé produkcí jedněch z nejvzácnějších a nejkvalitnějších kašmírů. Důvodem jsou teploty klesající pod nulu, suché, dlouhé zimy a horká léta vytvářejí drsné prostředí, které stimuluje růst ultra jemné podsady u kašmírských koz, což má za následek měkký a luxusní kašmír. Kolísání teplot v zimě často dosahuje až -40 °C (-40 °F), což tlačí kašmírské kozy k vytvoření hustší a jemnější podsady.

 

Mongolský kašmír je často prodáván jako více řemeslný nebo tradiční, což zdůrazňuje nomádské pastevecké praktiky a udržitelné, ekologické metody používané mongolskými pastevci. Obecně má vyšší hodnotu kvůli své vynikající kvalitě a nižším objemům výroby. Vzniká tím luxusní zboží, které si zamilujete a bude vás doprovázet na vaší jedinečné cestě životem.

 

Délka a hustota vláken:

Mongolský kašmír má delší vlákna, která přispívají k jeho odolnosti a měkkosti. Vlákna bývají delší, typicky 30-40 mm nebo více, což zlepšuje trvanlivost a odolnost proti žmolkování.

 

Mongolské pastviny:

Různorodá flóra včetně různých trav a keřů přispívá k výživě koz a kvalitě kašmíru.

Rostoucí zaměření na udržitelné a etické výrobní metody, včetně pasteveckých praktik prospívají místním komunitám.

 

Průměr vlákna:

Obecně má mongolský kašmír průměr vlákna v rozmezí od 14 do 16 mikronů.